Välkommen till Wilma för Yrkesinstitutet Prakticum

Nyaste notiser

Schemat för nästa läsår har publicerats 02.07.2019

Schemat för första perioden läsåret 2019-2020 har nu publicerats här i Wilma Observera att schemat kan ändra under året så det ända schemat som följs är det som syns i Wilma det lönar sig alltså inte att skriva ut schemat. Vi rekommenderar att man använder Wilma appen på sin telefon för att kolla eget schema eller loggar in på Wilma då man vill kontrollera sitt schema.

Information till studerande inför sommarens IT- ändringar för nya Prakticum 23.05.2019

Information till studerande inför sommarens IT- ändringar för nya Prakticum Säkerhetskopiera det du vill behålla från e-posten och hemkataloger (U: mapp) till driven. Inget flyttas från gamla hemkataloger eller e-post lådor till det nya och de gamla filerna kan inte nås efter ändringen. Det nya användarkontot tas i bruk genom att man byter lösenord (glömt lösenord funktion) vid det skede då man inte mera kan logga in på Wilma med det gamla lösenordet. Åtkomst till gammalt material (U: mapp/E-post) är inte möjlig efter ändringen .

Hur fungera då studierätten tar slut (Du dimitteras eller dina studier slutar av annan orsak) 16.05.2019

- Rätten att använda Prakticum IT-tjänster är knuten till din rätt att studera. - När du dimitteras eller dina studier slutar stänger Prakticum dina användarkonton och raderar dessa. Efter en viss tid kommer dina e-postmappar och andra filer att raderas permanent.

Läs hela notisen

Office 365 för utbildning tjänsten nu öppnad! 27.12.2017

Office 365 för utbildning är en samling tjänster där du kan samarbeta och dela skolarbetet. Den finns kostnadsfritt för lärare som arbetar på Prakticum och studerande som är inskrivna på Prakticum. I tjänsten ingår Office Online (Word, PowerPoint, Excel och OneNote),OneDrive-lagringsutrymme. Prakticum tillåter lärare och studerande att installera fullständiga Office program på upp till 5 PC- eller Mac-datorer kostnadsfritt.

Läs hela notisen

Studerande lösenord 11.12.2017

Från och med nu kan studerande själv skapa nya lösenord, byta glömda lösenord, byta låsta lösenord via Wilma till alla skolans system (Wilma, E-post, Datorer, Google,etc.) Klicka på glömt lösenord länken under inloggnings fönstret till höger på Wilmas inloggnings sida Detta kräver att de har inskrivet i Primus en privat e-postadress som de använder på sin fritid INTE epost med @stud.prakticum.fi

Läs hela notisen

Äldre notiser

Du ser endast officiella notiser ovan. Efter att ha loggat in kan du se mera notiser.

Wilma 2.30.5.2 © 2000-2019 Visma