Välkommen till Wilma för Yrkesinstitutet Prakticum

Nyaste notiser

Information till studerande inför sommarens IT- ändringar för nya Prakticum 23.05.2019

Information till studerande inför sommarens IT- ändringar för nya Prakticum Säkerhetskopiera det du vill behålla från e-posten och hemkataloger (U: mapp) till driven. Inget flyttas från gamla hemkataloger eller e-post lådor till det nya och de gamla filerna kan inte nås efter ändringen. Det nya användarkontot tas i bruk genom att man byter lösenord (glömt lösenord funktion) vid det skede då man inte mera kan logga in på Wilma med det gamla lösenordet. Åtkomst till gammalt material (U: mapp/E-post) är inte möjlig efter ändringen .

Information inför utexaminering 23.05.2019

Stort grattis till din examen! Innan du blir utexaminerad vill vi uppmärksamma dig på några saker.

Läs hela notisen

Hur fungera då studierätten tar slut (Du dimitteras eller dina studier slutar av annan orsak) 16.05.2019

- Rätten att använda Prakticum IT-tjänster är knuten till din rätt att studera. - När du dimitteras eller dina studier slutar stänger Prakticum dina användarkonton och raderar dessa. Efter en viss tid kommer dina e-postmappar och andra filer att raderas permanent.

Läs hela notisen

Morgonsamling 14.02.2019

Studerandevården kommer att införa morgonsamlingar periodvis för att lyfta upp aktuella händelser och periodens tema. Den första morgonsamlingen kommer att hållas måndag 25.2 klockan 10.00-10.15 i Helsingfors och onsdag 27.2 klockan 9.15-9.30 i Borgå. Temat är framtiden. Alla som har möjlighet att delta är hjärtligt välkomna!

Office 365 för utbildning tjänsten nu öppnad! 27.12.2017

Office 365 för utbildning är en samling tjänster där du kan samarbeta och dela skolarbetet. Den finns kostnadsfritt för lärare som arbetar på Prakticum och studerande som är inskrivna på Prakticum. I tjänsten ingår Office Online (Word, PowerPoint, Excel och OneNote),OneDrive-lagringsutrymme. Prakticum tillåter lärare och studerande att installera fullständiga Office program på upp till 5 PC- eller Mac-datorer kostnadsfritt.

Läs hela notisen

Äldre notiser

Du ser endast officiella notiser ovan. Efter att ha loggat in kan du se mera notiser.

Wilma 2.30 © 2000-2019 Visma